Cursussen en opleiding

Eenjarige MBO 1 Entree opleiding

Samen met het ROC van Twente verzorgt Mantelzorg Almelo een MBO 1 Entree opleiding Dienstverlening en Zorg. De opleiding is voor iedereen die nog geen diploma heeft, maar graag in de zorg wil werken. Studenten lopen een studiejaar lang minimaal 20 uur per week stage en krijgen 6 uur per week les van het ROC van Twente. Voor de praktijkuren worden studenten ingezet bij een mantelzorger of zorgvrager van Mantelzorg Almelo.

Vanaf januari start weer een nieuwe groep. Klik hier voor meer informatie

Ben jij die serieuze kandidaat? Grijp dan die kans en neem contact op met Jacquelien ter Beek via j.terbeek@mantelzorgalmelo.nl  of 06-10023570

De kunst van het zorgen en loslaten

Zorg jij voor iemand uit jouw omgeving en vind je dat soms best lastig? Dan is deze cursus écht wat voor jou. Er is nog plek! Meld je hieronder direct aan voor de eerstvolgende cursus ‘De Kunst van het Zorgen en Loslaten’.

Tijdens deze intensieve cursus van negen dagdelen sta jij als mantelzorger stil bij jouw (zorg)patronen en leer je daar anders mee omgaan. De cursus is geschikt voor partners, ouders, kinderen en vrienden van iemand met een ziekte of een psychische/psychiatrische aandoening.

In de folder Kunst van het Zorgen en loslaten vind je meer informatie over deze verdiepende cursus of kijk op mantelzorgenloslaten.nl

Lees hier de blog over de cursus waarbij deelnemers hun ervaring delen. Ineke is één van de trainers van de cursus.

Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan gerust contact op met Gerda Wessels via g.wessels@mantelzorgalmelo.nl. Zij is één van de ontwikkelaars van deze cursus en mantelzorgconsulent.

De groep zit inmiddels vol. Wilde u deelnemen maar was u net te laat? Neem dan contact op met info@mantelzorgalmelo.nl of bel naar 0546-536830 zodat u op de reservelijst komt.

Praktische informatie
Locatie: Hagendoornschool, ruimte Mens door Mens, Wilgenstraat 11, 7605 EG Almelo

Data: 17 januari 10.00-16.00 uur
31 januari, 14 februari, 13 maart, 10 april, 24 april, 15 mei en 5 juni van 09.00-13.00 uur.

Piep zei de muis voor Jonge Mantelzorgers

“Piep” zei de muis is een training voor kinderen van 4 t/m 7 jaar die extra steun nodig hebben, omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel spanning en stress ervaren. Spanning en stress ervaren we allemaal weleens op momenten in ons leven.
Bij de club hebben kinderen veel plezier, kunnen zij vriendjes maken en hebben ze iets helemaal voor zichzelf. Met behulp van een handpop wordt er gepraat over gevoelens waar kinderen mee te maken hebben, zoals verdriet, angst en boosheid. Op deze manier leren de kinderen spelenderwijs hun thuissituatie een plekje te geven. De kinderclub komt 14 weken bij elkaar van 15.30 tot 17.00 uur. Voor de ouders zijn er vijf ouderbijeenkomsten.
Deze cursus komt tot stand door een samenwerking tussen de organisaties Impluz, Mindfit, Mediant, Avedan, SMD/Wijkteams Enschede en Wijkracht.

  • Startdatum: dinsdag 25 februari  van 15.30 – 17.00 uur
  • Locatie: basisschool de Wereldboom, Bosrand 6, Almelo
  • Frequentie: 14 kinderbijeenkomsten van 1,5 uur en 5 ouderbijeenkomsten van 1,5 uur
  • Aantal deelnemers: maximaal 10
  • Aanmelden: via info@avedan.nl of via het algemene telefoonnummer 088-0403800

Deelname is gratis voor JMZ’ers uit Almelo.

Bekijk hier de flyer: “Piep” zei de muis”

Billy Boem voor Jonge Mantelzorgers

Cursus Billy Boem voor kinderen van 8-12 die opgroeien in omgeving waar meer spanning en/of stress ervaren wordt. Het is een club waar kinderen veel plezier hebben, samen kunnen spelen en iets helemaal voor zichzelf hebben. Ook leren de kinderen hun thuissituatie een plekje te geven. Ouders met veel spanning en stress proberen dit vaak voor kinderen te verbergen, maar kinderen hebben een enorme antenne om signalen op te pikken en voelen gelijk of er iets aan de hand is. Juist door er niet over te praten gaan kinderen van alles fantaseren. Tijdens de training worden er speelse doe-activiteiten gedaan. Er wordt elke week een verhaal verteld van Billy Boem die thuis ook van alles meemaakt om er vervolgens samen over door te praten. Er worden vragen beantwoord, vaardigheden geoefend en tips gegeven. Kinderen zoeken gezamenlijk naar oplossingen. Voordat een kind meedoet wordt er een kennismakingsgesprek gevoerd. De club wordt begeleid door beroepskrachten. Deze cursus komt tot stand door een samenwerking tussen de organisaties Impluz, Mindfit, Mediant, Avedan, SMD/Wijkteams Enschede en Wijkracht.

Locatie: School de Wereldboom, Bosrand 6
Data: In oktober 2019 is een nieuwe ronde gestart. Zodra er nieuwe data bekend zijn komt dat hier te staan.

Bekijk hier de flyer: “Billy Boem”