Online trainingen

Als mens en als mantelzorger heeft u waarschijnlijk een drukke agenda. Terwijl u misschien wel meer wilt weten over een bepaald ziektebeeld of hoe u de balans kan houden tussen uw eigen leven en de zorg die u levert. Wij begrijpen dat. Daarom hebben we voor u een aantal trainingen op een rijtje gezet die u op uw eigen tempo en gemakkelijk vanuit uw eigen huis kunt volgen:

 1. De zorg de Baas
  Organisatie Markant heeft de online cursus ‘De zorg de baas’ ontwikkeld. Hierover zeggen zij zelf: “Als mantelzorger zorgt u intensief voor een naaste die een ziekte of een beperking heeft. Het is van belang dat u zelf ook gezond blijft. In balans. Soms is het moeilijk om die balans te bewaren. Het is bekend dat mantelzorgers vaak onbewust over hun grenzen gaan. Bij de cursus ‘De zorg de baas’ leert u stil te staan bij uw eigen situatie en waar nodig veranderingen aan te brengen. Klik hier voor meer informatie.
 2. Dementie
  Wilt u meer weten over het veranderende gedrag bij het ziektebeeld dementie? Misschien is deze training dan wat voor u! Klik hier om naar de website te gaan waar u allerlei informatie, filmpjes en praktische tips vindt.
 3. Aan de slag met MIJZELF
  Het combineren van werk- en mantelzorgtaken kan behoorlijk belastend zijn. Veel ruimte voor jezelf is er vaak niet. Toch is het goed om af en toe even stil te staan bij je werk- zorgsituatie. Zo ontstaan er vaak nieuwe inzichten. De module MIJZELF geeft je inzicht in wat je zelf kan doen om de situatie waarin je nu verkeert, prettiger te maken. Er zijn vijf thema’s die je informatie, opdrachten, suggesties en tips bieden. De opdrachten helpen je om in balans te blijven, tijd te nemen voor jezelf en beter grenzen te stellen, bijvoorbeeld door hulp te vragen. Daarna is het onderwerp ‘omgaan met veranderingen’ aan de beurt. Interesse? Klik hier om naar de module te gaan.
 4. Mantelzorgers GGZ
  Bent u mantelzorger voor iemand met psychische klachten? Wie weet is dan de zelfhulptraining van Mondriaan iets voor u. Deze online training heet ‘Betrokken Omgeving’. De organisatie Mondriaan zegt hierover zelf: “Deze training biedt u inzicht in uw rol als mantelzorger en leert u vaardigheden om beter om te kunnen gaan met lastige situaties. Thema’s zoals communicatie, grenzen stellen, de effecten van negatieve denkpatronen en sociale steun komen aan bod. Elk thema geeft een handvat om de praktische en/of emotionele problemen die een rol kunnen spelen bij mantelzorg, beter aan te kunnen.” Klik  hiervoor  meer  informatie.