13, 25 september en 11, 25 oktober Cursus ‘Zorgen voor jeZelf’, voor mantelzorgers in studie- of werkfase

Mantelzorg Almelo organiseert een cursus speciaal voor mantelzorgers die drukbezet zijn door mantelzorgtaken, (vrijwilligers)werk, studie en/of gezin. ‘Zorgen voor jeZelf’ geeft heldere aanwijzingen om vanuit rust en met plezier de dagelijkse bezigheden uit te voeren. Rust wordt daarmee niet zozeer een doel, maar een uitgangspunt. Deze cursus gaat niet over vitamines en mineralen maar over aandacht en aanvoelen. Aandacht voor wie je bent en wat je doet. Het brengt je terug bij je natuurlijke staat van zijn.

Door mantelzorgtaken, naast baan, studie en/of gezin en door de versnelling in de maatschappij ontstaan bij veel mensen gevoelens van onrust en stress. Zorgen voor jeZelf, wil daar een alternatief voor bieden. Op het programma staan: introductie en informatie, rust en onrust, invoeren en uitvoeren. Ook is er ruimte voor uitwisseling met elkaar.

De vier bijeenkomsten zijn gepland van 19.00 tot uiterlijk 21.30 uur op 13 en 27 september en 11 en 25 oktober. Er kunnen maximaal 8 mensen deelnemen. De cursus wordt gegeven door Ineke Tieltjes. Voor de start heeft zij een telefonische intake met elke deelnemer. Tussentijds is ze beschikbaar voor vragen. De cursus is voor mantelzorgers uit de gemeente Almelo en is gratis. Zoals het er nu naar uitziet vindt de cursus plaats in wijkcentrum De Schelf. Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Mantelzorg Almelo, Mirjam van Baalen, m.vanbaalen@mantelzorgalmelo.nl of tel. 06-10023568 (ma, di, do)