Wat fijn dat je de weg hebt gevonden naar onze online cursus ‘Zorg voor jezelf’. Deze cursus is bedoeld voor mensen van 23 jaar en ouder die mantelzorgtaken voor minimaal 8 uur per week hebben en daar stress van ondervinden en daar wat aan willen doen.

‘Zorg voor jezelf’ is een gratis, online cursus waarbij we in vier onderwerpen jou helpen beter voor jezelf te zorgen. Per thema wordt er een stukje uitleg gegeven, waarna je aan de slag gaat met opdrachten. Deze opdrachten zullen je helpen meer inzicht te krijgen in jezelf. Dit inzicht is nodig, zodat je kan zien waar je veranderingen aan kan brengen om beter voor jezelf te zorgen.

Je kunt ervoor kiezen om alleen de onderwerpen te doen die je aanspreken, maar we willen je toch aanraden alle vier de onderwerpen te doorlopen. Per onderwerp ben je ongeveer 30-45 minuten bezig. Zo houden we het kort en krachtig, omdat we snappen dat je toch al veel aan je hoofd hebt.

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Hoe kan je omgeving je helpen, en hoe vraag je ze om hulp?
  • Welk aandeel heb je zelf?
  • Hoe plan je tijd voor jezelf in?
  • Wees een beetje lief voor jezelf

 

Heb je naar aanleiding van de cursus vragen, of wil je meer ondersteuning door een persoonlijk gesprek? Neem dan met ons contact op. Je kan ons op maandag t/m donderdag van 9.00 – 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 – 12.00 uur bellen via 0546-536830 of mailen naar info@mantelzorgalmelo.nl
Voorwaarden: je woont in Almelo en je bent mantelzorger. Of je bent vrijwilliger bij Mantelzorg Almelo.

Instructor