Cursussen en opleiding

Piep zei de muis voor Jonge Mantelzorgers

“Piep” zei de muis is een training voor kinderen van 4 t/m 7 jaar die extra steun nodig hebben, omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel spanning en stress ervaren. Spanning en stress ervaren we allemaal weleens op momenten in ons leven.
Bij de club hebben kinderen veel plezier, kunnen zij vriendjes maken en hebben ze iets helemaal voor zichzelf. Met behulp van een handpop wordt er gepraat over gevoelens waar kinderen mee te maken hebben, zoals verdriet, angst en boosheid. Op deze manier leren de kinderen spelenderwijs hun thuissituatie een plekje te geven. De kinderclub komt 14 weken bij elkaar van 15.30 tot 17.00 uur. Voor de ouders zijn er vijf ouderbijeenkomsten.
Deze cursus komt tot stand door een samenwerking tussen de organisaties Impluz, Mindfit, Mediant, Avedan, SMD/Wijkteams Enschede en Wijkracht.

Deelname is gratis voor JMZ’ers uit Almelo. De groep start op 8 april van 15.30-17.00 uur. Locatie: basisschool de Wereldboom Almelo. Aanmelden kan via d.janne@impluz.nl

Bekijk hier de flyer: “Piep” zei de muis”

Eenjarige MBO 1 Entree opleiding

Samen met het ROC van Twente verzorgt Mantelzorg Almelo een MBO 1 Entree opleiding Dienstverlening en Zorg. De opleiding is voor iedereen die nog geen diploma heeft, maar graag in de zorg wil werken. Studenten lopen een studiejaar lang minimaal 20 uur per week stage en krijgen 6 uur per week les van het ROC van Twente. Voor de praktijkuren worden studenten ingezet bij een mantelzorger of zorgvrager van Mantelzorg Almelo.

Vanaf eind januari 2019 starten we weer een nieuw leerjaar voor de eenjarige MBO 1 opleiding. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mantelzorg Almelo: Jacquelien ter Beek, 0546-536830 of een mailtje sturen naar: j.terbeek@mantelzorgalmelo.nl

Ben jij die serieuze kandidaat? Grijp dan die kans en neem contact op!

De kunst van het zorgen en loslaten

Zorg jij voor iemand uit jouw omgeving en vind je dat soms best lastig? Dan is deze cursus écht wat voor jou. Er is nog plek! Meld je hieronder direct aan voor de eerstvolgende cursus ‘De Kunst van het Zorgen en Loslaten’.

Tijdens deze intensieve cursus van negen dagdelen sta jij als mantelzorger stil bij jouw (zorg)patronen en leer je daar anders mee omgaan. De cursus is geschikt voor partners, ouders, kinderen en vrienden van iemand met een ziekte of een psychische/psychiatrische aandoening.

In de folder Kunst van het Zorgen en loslaten vind je meer informatie over deze verdiepende cursus of kijk op mantelzorgenloslaten.nl

Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan gerust contact op met Gerda Wessels (g.wessels@mantelzorgalmelo.nl). Zij is één van de ontwikkelaars van deze cursus en mantelzorgconsulent.

Enthousiast geworden en wil je deelnemen? Laat het ons weten via het contactformulier.