Cursussen en opleiding

Eenjarige MBO 1 Entree opleiding

Samen met het ROC van Twente verzorgt Mantelzorg Almelo een MBO 1 Entree opleiding Dienstverlening en Zorg. De opleiding is voor iedereen die nog geen diploma heeft, maar graag in de zorg wil werken. Studenten lopen een studiejaar lang minimaal 20 uur per week stage en krijgen 6 uur per week les van het ROC van Twente. Voor de praktijkuren worden studenten ingezet bij een mantelzorger of zorgvrager van Mantelzorg Almelo.

Vanaf mei starten we weer met de intakegesprekken. Klik hier voor meer informatie.

Ben jij die serieuze kandidaat? Grijp dan die kans en neem contact op met Jacquelien ter Beek via j.terbeek@mantelzorgalmelo.nl  of 06-10023570

De kunst van het zorgen en loslaten

Zorg jij voor iemand uit jouw omgeving en vind je dat soms best lastig? Dan is deze cursus écht wat voor jou. Er is nog plek! Meld je hieronder direct aan voor de eerstvolgende cursus ‘De Kunst van het Zorgen en Loslaten’.

Tijdens deze intensieve cursus van negen dagdelen sta jij als mantelzorger stil bij jouw (zorg)patronen en leer je daar anders mee omgaan. De cursus is geschikt voor partners, ouders, kinderen en vrienden van iemand met een ziekte of een psychische/psychiatrische aandoening.

In de folder Kunst van het Zorgen en loslaten vind je meer informatie over deze verdiepende cursus of kijk op mantelzorgenloslaten.nl

Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan gerust contact op met Gerda Wessels via g.wessels@mantelzorgalmelo.nl. Zij is één van de ontwikkelaars van deze cursus en mantelzorgconsulent.

Piep zei de muis voor Jonge Mantelzorgers

“Piep” zei de muis is een training voor kinderen van 4 t/m 7 jaar die extra steun nodig hebben, omdat ze thuis of in hun directe omgeving veel spanning en stress ervaren. Spanning en stress ervaren we allemaal weleens op momenten in ons leven.
Bij de club hebben kinderen veel plezier, kunnen zij vriendjes maken en hebben ze iets helemaal voor zichzelf. Met behulp van een handpop wordt er gepraat over gevoelens waar kinderen mee te maken hebben, zoals verdriet, angst en boosheid. Op deze manier leren de kinderen spelenderwijs hun thuissituatie een plekje te geven. De kinderclub komt 14 weken bij elkaar van 15.30 tot 17.00 uur. Voor de ouders zijn er vijf ouderbijeenkomsten.
Deze cursus komt tot stand door een samenwerking tussen de organisaties Impluz, Mindfit, Mediant, Avedan, SMD/Wijkteams Enschede en Wijkracht.

Deelname is gratis voor JMZ’ers uit Almelo. De groep start op 8 april van 15.30-17.00 uur. Locatie: basisschool de Wereldboom Almelo. Aanmelden kan via d.janne@impluz.nl

Bekijk hier de flyer: “Piep” zei de muis”

Samen blijven spelen en gamen

Samen gamen en samen spelen was een cursus van vijf bijeenkomsten waarin kinderen met autisme en een broertje of zusje (jonge mantelzorger) stapsgewijs leerden hoe ze met elkaar kunnen spelen, zonder dat het resulteert in knallende ruzies. Bij de evaluaties van de cursus werd door ouders aangegeven dat vijf bijeenkomsten wel weinig was. Daarom komt er nu een vervolg: Samen blijven gamen en spelen.

Samen blijven gamen en spelen is voor alle kinderen met autisme in heel Twente in de leeftijd van 7 tot 14 jaar en een broer of zus. Ook voor kinderen die niet meededen aan de cursus Samen gamen, samen spelen.

Locatie: FUN-IE-Fit, Berlagelaan 2
Data: 28-6, 27-09, 18-10, 29-11, 20-12
Kosten zijn €5 per keer per koppel van boer/zus

Meer info of aanmelden via danielle@deklup.nl