Cursussen en opleiding

De kunst van het zorgen en loslaten

Zorg jij voor iemand uit jouw omgeving en vind je dat soms best lastig? Dan is deze cursus écht wat voor jou. Er is nog plek! Meld je hieronder direct aan voor de eerstvolgende cursus ‘De Kunst van het Zorgen en Loslaten’.

Tijdens deze intensieve cursus van negen dagdelen sta jij als mantelzorger stil bij jouw (zorg)patronen en leer je daar anders mee omgaan. De cursus is geschikt voor partners, ouders, kinderen en vrienden van iemand met een ziekte of een psychische/psychiatrische aandoening.

Let op: er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld je daarom zo snel mogelijk aan, maar in ieder geval vóór 5 maart 2019.

Praktische informatie
Locatie: Deksels, Ootmarsumsestraat 59
Trainers: Simone Busscher & Gerda Wessels
Data: 19 maart, 9 april, 23 april, 14 mei, 4 juni,
9 juli en 27 augustus

In de folder Kunst van het Zorgen en loslaten vind je meer informatie over deze verdiepende cursus of kijk op mantelzorgenloslaten.nl

Heb je na het lezen nog vragen? Neem dan gerust contact op met Gerda Wessels (g.wessels@mantelzorgalmelo.nl). Zij is één van de ontwikkelaars van deze cursus en mantelzorgconsulent.

Enthousiast geworden en wil je deelnemen? Laat het ons weten via het contactformulier.

Omgaan met dementie

Tijdens deze cursus wordt veel informatie gegeven over de ziekte dementie. De deelnemers krijgen adviezen over hoe zij met deze ingrijpende ziekte kunnen omgaan en kunnen met andere cursisten hun ervaringen en tips uitwisselen.

Eenjarige MBO 1 Entree opleiding

Samen met het ROC van Twente verzorgt Mantelzorg Almelo een MBO 1 Entree opleiding Dienstverlening en Zorg. De opleiding is voor iedereen die nog geen diploma heeft, maar graag in de zorg wil werken. Studenten lopen een studiejaar lang minimaal 20 uur per week stage en krijgen 6 uur per week les van het ROC van Twente. Voor de praktijkuren worden studenten ingezet bij een mantelzorger of zorgvrager van Mantelzorg Almelo.

Vanaf eind januari 2019 starten we weer een nieuw leerjaar voor de eenjarige MBO 1 opleiding. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mantelzorg Almelo: Jacquelien ter Beek, 0546-536830 of een mailtje sturen naar: j.terbeek@mantelzorgalmelo.nl

Ben jij die serieuze kandidaat? Grijp dan die kans en neem contact op!