Gaaf uitje voor de thuisblijvers – Golfclinic voor mantelzorgers en vrijwilligers

Een ontzettend leuk uitje voor de thuisblijvers: open golfvereniging Prins Hendrik uit Almelo bood midden in de bouwvakvakantie mantelzorgers en vrijwilligers van Mantelzorg Almelo, De Klup Twente, Avedan en de Vrijwilligersacademie een gratis golf clinic aan. Het aanbod werd door een flinke groep mensen met beide handen aangepakt.

In een uurtje tijd, zo beloofde de clinic, zouden de deelnemers drie disciplines leren: afslaan, chippen en putten. Alleen de termen al leidde bij de deelnemers tot onwillekeurig gegrinnik. Want een enkeling daargelaten, had nog niemand ooit eerder een golfclub in de handen gehouden. Maar Hans Hartman en Marcel Heupink van PH hadden niets te veel gezegd: binnen een uur vlogen de golfballetjes over the green en rolden ze met een welgemikt duwtje in de hole. Alleen met het chippen was het netje nog een brug te ver.
In een enkel geval vonden deelnemers het golfen heel veel leuker dan dat ze zelf hadden gedacht. Zoals Ineke Rop, die golfen had ingeschat als een suf spel dat weinig energie zou kosten. Dat laatste was echt niet het geval, vond ze al na twintig minuten afslaan. Het laatste ging haar overigens wonderbaarlijk goed af. Na drie of vier misslagen, joeg ze de ene na de andere golfbal met een fraaie boog in de richting van de green.

Ria Westendorp, mantelzorger en vrijwilliger bij onder meer de zomerschool, wist wel wat haar te wachten stond en aarzelde geen moment toen ze het aanbod kreeg om mee te doen. ‘We hebben het ook een keer met de zomerschool gedaan. Hartstikke leuk.’ Astrid Harink, vrijwilliger bij De Klup Twente liet het zich ook geen twee keer zeggen. Ze schiet in de lach als ze de golfbal van korte afstand tòch naast de hole schuift. ‘Dit is toch leuk!!!!’

Golfvereniging PH heeft een 9 holesbaan aan de Veenelandenweg in Almelo. Ze hanteert een voor golfclubs opvallend lage contributie van 70 euro per kwartaal. Daarvoor mogen leden altijd gebruik maken van de baan. Meer informatie www.golfinalmelo.nl