Hervatten van activiteiten

Beste mantelzorgers en vrijwilligers,

Nu er langzaamaan versoepelingen komen in het Corona-beleid zijn ook wij, bij Mantelzorg Almelo, aan het kijken welke activiteiten we op een veilige manier kunnen opstarten. En dat is best een uitzoekwerk! Er zijn veel regels wat wel en niet mag, en daarom willen we jullie daar via deze weg op de hoogte brengen.

 • Per 1 juli wordt het begeleid vervoer langzaam hervat, maar wel volgens de richtlijnen van het RIVM. Het dragen van een mondkapje is hierbij verplicht voor zowel chauffeur als cliënt. Cliënten dienen zelf te zorgen voor een mondkapje.
 • Inzet van vrijwilligers bij mensen thuis wordt nog niet hervat.
  Wat wel kan is telefonisch contact, of contact buitenshuis. Bijvoorbeeld samen te gaan wandelen of fietsen waar mogelijk. Wel natuurlijk op 1,5 meter en als iemand klachten heeft wordt er niet afgesproken.
  Dit is voor ons een lastige afweging geweest. Uiteindelijk hebben we toch besloten dit nog niet binnenshuis te hervatten omdat onze vrijwilligers vaak bij de verzorgde worden ingezet. Iemand vaak op leeftijd of met een broze gezondheid. Ook zijn veel van onze vrijwilligers niet meer de jongste. En hoewel vaak in goede gezondheid, vallen ze toch binnen de risicogroep.
  Het is onze taak, als organisatie, om beslissingen te nemen waarvan wij denken dat ze ten goede komen aan de veiligheid van mensen. We evalueren dit vaak, en zodra wij denken dat het weer kan zullen we dit laten weten.
 • Het Mantelzorgcafé wordt vanaf 2 juli hervat. Aanmelden hiervoor is verplicht en kan via info@mantelzorgalmelo.nl
  We moeten hierbij rekening houden met maximaal 12 deelnemers. Mensen met klachten mogen niet naar binnen en we vragen met klem u te houden aan de RIVM-voorschriften.
 • NAH-café wordt nog niet hervat. Dit in verband met de zomerstop die altijd in juli/augustus plaatsvindt. Waarschijnlijk zal dit (als de maatregelen dit toelaten) in september zijn. We brengen u hiervan op de hoogte.
 • Gespreksgroepen en cursussen worden voorlopig nog niet hervat. We zijn hiervoor op zoek naar alternatieven.
 • Kantoorbezoeken en huisbezoeken worden door consulenten minimaal hervat. U kunt ons bellen of mailen voor een afspraak.

Zodra we activiteiten opstarten brengen we u daarvan op de hoogte. We hopen op uw begrip en weet dat wij dit alleen uit veiligheidsoverwegingen op deze manier doen. Heeft u ergens vragen over of is er iets onduidelijk? Laat het ons weten via e-mail of bel ons op 0546-536830.