Mantelzorg Almelo: een alternatief voor Automaatje

Mantelzorg Almelo: een alternatief voor Automaatje

Vijf vragen aan | ALMELO – Het nieuws dat Automaatje Almelo stopt, leidde tot geschrokken en verdrietige reacties bij veel klanten. Gelukkig lijkt de oplossing om van A naar B te komen zonder gebruik te maken van bestaande vervoerdiensten makkelijker gevonden dan gedacht. Mantelzorg Almelo biedt eenzelfde dienst aan.

„Al meer dan tien jaar hebben wij, net als Automaatje, een soort taxidienst. Vrijwilligers rijden eveneens in hun eigen auto en brengen de klanten waar ze maar heen willen: de kapper, vrienden, het ziekenhuis, enzovoorts. Aan de afstand zitten geen restricties, we rijden ook naar het westen of Duitsland. Nog niet iedereen weet ons te vinden, daar willen we verandering in aanbrengen.”

2. Waarin verschillen jullie van Automaatje?

„Bij uitzondering rijden we wel ’s avonds, maar we gaan mensen niet ’s nachts ophalen van de disco. Onze chauffeurs zijn veelal op leeftijd, dan kun je niet van ze verwachten dat ze middenin de nacht aan de slag gaan. Bovendien richt Mantelzorg Almelo zich specifiek op kwetsbare groepen als ouderen, gehandicapten en mensen die ziek zijn. Vanuit die visie kunnen we onze taxidienst ook verantwoorden. Dat geldt niet voor discovervoer.”

 

3. Kloppen er al oude klanten van Automaatje aan?

„We hebben intensief contact met Automaatje Almelo. Zij sturen mensen door naar ons en de eerste ritten met hun voormalige klanten zijn al uitgevoerd. Eén oudere is de afgelopen week zelfs al drie keer door ons vervoerd. We merken dat mensen vooral dankbaar zijn dat er een alternatief is. Het doet hen goed dat ze toch geholpen kunnen worden.”

 

4. Hoe kunnen ritten gereserveerd worden?

„Een ritje boeken is simpel: mensen kunnen twee werkdagen van tevoren bellen naar Mantelzorg Almelo. Het telefoonnummer is 0546-536830. De kosten bedragen 7,50 euro voor een retourtje binnen Almelo. Als de passagier later moet worden opgehaald, kost dit 2,50 euro extra. Buiten Almelo betaal je 0,34 cent per kilometer, waarbij een minimumtarief geldt van 7,50 euro.”

 

5. Kunnen de chauffeurs van Automaatje ook bij jullie terecht?

„We zijn alleen maar blij met nieuwe vrijwilligers. Automobilisten die zich bij ons willen aansluiten, mogen contact opnemen met Jacquelien ter Beek, j.terbeek@mantelzorgalmelo.nl of 06-10023570.”

 

Bron: https://www.tubantia.nl/almelo/mantelzorg-almelo-een-alternatief-voor-automaatje~a59f235e/