Mantelzorg biedt Entreeopleiding. Gratis toegankelijk!

Almelo – Mantelzorg Almelo doet meer dan mantelzorgers thuis helpen en ontlasten. Veel meer! Ze biedt onder meer samen met het ROC van Twente mensen zonder een diploma de kans de Entreeopleiding Dienstverlening en Zorg te volgen. Helemaal voor niets. De opleiding is een kans op een heel nieuw bestaan, beveelt de nieuwbakken ambassadeur Miranda Freederiks van de Entreeopleiding gaan. Geïnteresseerd? Kandidaten kunnen zich vanaf nu melden bij Mantelzorg Almelo.

De Entreeopleiding Dienstverlening en Zorg van het ROC van Twente en ‘leerbedrijf’ Mantelzorg Almelo is voor alle mensen van 30 jaar en ouder in Almelo, die geen diploma hebben, maar wel een toekomst voor zich zien in de zorg.

Contactpersoon
Zoals vroegtijdig schoolverlaters, jonge moeders, Wajongers, mensen met faalangst of een allochtone achtergrond.

Theoriekosten
Ze kunnen op kosten van Mantelzorg Almelo de eenjarige Entreeopleiding volgen. Deelnemers krijgen een eigen contactpersoon bij Mantelzorg Almelo die ze met raad en daad steunt, gaan 1 dag in de week voor theorielessen naar het ROC van Twente en lopen 16 uur stage bij Mantelzorg Almelo. De stage bij Mantelzorg Almelo bestaat uit hand- en spandiensten leveren bij en aan mantelzorgers thuis. Dat kan variëren van even op de kinderen passen, een boodschapje doen, een rondje wandelen een praatje maken.

Hartstikke leuk
‘Eigenlijk doe je vooral leuke dingen met en voor de mensen,’ aldus Jacquelien ter Beek, de vaste contactpersoon voor alle studenten van de Entreeopleiding. Daar is geen woord aan gelogen, blijkt wel uit de aanvulling van ambassadeur Miranda Freederiks: ‘Stage was hartstikke leuk werk en heel afwisselend’.

Onafhankelijkheid
Freederiks heeft recht van spreken. Ze startte zelf na het verlies van haar echtgenoot met de Entreeopleiding en vond het tot haar eigen verassing goed te doen en bovendien ontzettend leuk. Ze bleek een hoogvlieger en haalde prachtige eindcijfers.

Ze werkt intussen voor Trivium Meulenbelt in de Thuiszorg en geniet van haar baan en de onafhankelijkheid die het werk haar geeft. Daarom vervult ze ook graag de rol van ‘ambassadeur’ voor de opleiding, waarvoor Mantelzorg Almelo haar onlangs benaderde.

Info
Jacquelien ter Beek van Mantelzorg Almelo begint weer met de intake voor de nieuwe Entreeopleiding die van start gaat. Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen daarom contact met haar opnemen. j.terbeek@mantelzorgalmelo.nl telefoon 06-10023570 of 0546-536830.

 

 

 

 

Bron: https://www.almeloosweekblad.nl/reader/55786/1077341/mantelzorg-biedt-entreeopleiding-gratis-toegankelijk-