Nieuw jaar, nieuwe kansen!

Succesvolle MBO 1 Entreeopleiding Dienstverlening en Zorg gaat weer van start in januari 2020. Nooit een kans gehad om een diploma te behalen? Mantelzorg Almelo en het ROC van Twente bieden die kans nu!

Mantelzorg Almelo start in januari 2020 samen met het ROC van Twente een nieuw leerjaar voor de eenjarige MBO 1 entree opleiding. Deze opleiding is geschikt voor iedereen die nog geen diploma heeft (ook geen VMBO) en zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt wil vergroten. De opleiding bestaat uit 16 uur stage in de praktijk en daarnaast 6 uur per week les op het ROC van Twente. Wie zich voor deze opleiding aan meldt bij Mantelzorg Almelo, kiest automatisch voor het profiel “Dienstverlening en Zorg”. Voor de praktijk wordt de student ingezet bij mantelzorgers of alleenstaanden voor het begeleiden en licht huishoudelijke taken. Ook kan de stagiaire ingezet worden op het Mantelzorg Almelo voor kleine klussen of bij de dagbesteding in een zorginstelling.

Het gaat om een onbetaalde leerplek BBL maar Mantelzorg Almelo betaalt het schoolgeld en de boeken. De theorielessen worden aangeboden door het ROC van Twente, de lesdag is op een woensdag. Begeleiding is door een vaste contactpersoon op school en een mantelzorgconsulent/praktijkbegeleider bij Mantelzorg Almelo. Als je de opleiding met goed resultaat hebt afgerond, ontvang je een MBO-diploma op niveau 1.

De opleiding start eind januari 2020 en wordt vooraf gegaan door een intakegesprek. Meld je dus zo snel mogelijk aan! Uiterlijk 25 januari 2020.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mantelzorg Almelo via Jacquelien ter Beek: 0546 536830 of per mail: j.terbeek@mantelzorgalmelo.nl

Ben jij die serieuze kandidaat? Grijp dan die kans en neem snel contact op!