Betsy fietste 42 kilometer om pakketjes rond te brengen

Vrijwilligers helpen met bezorgen pakketjes voor mantelzorgers

De Coronacrisis is voor niemand leuk, maar de verplichting om zoveel mogelijk thuis te blijven, trekt wel een heel zware wissel op mantelzorgers. Even na Pasen gingen vrijwilligers onder wie Betsy Letteboer op pad met een tasje vol presentjes voor mantelzorgers.

‘Het doorbrak weer even de sleur’

We kwamen met het verzoek om te helpen met het bezorgen van dertig (van de in totaal 100) tasjes met daarin een set kleurpotloden, een mandalakleurtekening, een puntenslijper, een hart van chocola en het tijdschrift Schik. Daarmee wilde we de mantelzorgers laten weten dat ze niet vergeten waren, een beetje opvrolijken en een leuke tijdsbesteding geven.

Voor het bezorgen van de tasjes werden vrijwilligers ingeschakeld. Onder wie Betsy.  Ze fietste daarvoor 42 kilometer door Almelo. ‘We moeten allemaal blijven bewegen en we hebben wat vitamine D nodig, dus jammer om het met de auto te doen. ‘Het was hartstikke leuk. Ik ben een echte Almeloër, maar ik kwam op plekken waar ik nog nooit was geweest.’ Aan de deur sprak Betsy allerlei mensen (netjes op 1,5 meter afstand) onder wie een mevrouw die vertelde dat ze haar dementerende man al vijf weken niet had gezien en dat ze zo blij was met even een praatje…. Betsy: Door dit kleine gebaar was de dag weer goed voor heel veel mensen, het doorbrak even de sleur.’

Betsy fietste 42 kilometer om pakketjes rond te brengen