De week van de JMZ

De week van de jonge mantelzorgers is vandaag officieel van start gegaan. De week van de jonge mantelzorger is bedoeld voor alle jonge mantelzorgers in Twente van 4 t/m 21 jaar. Je bent al een jonge mantelzorger wanneer je een gezinslid hebt met een chronische ziekte, een beperking, psychische problemen of een verslaving. Het is geen voorwaarde dat dit heel zwaar of moeilijk is of dat je hier in vastloopt. Het feit dat iemand in je gezin extra zorg/aandacht nodig heeft is al voldoende om mee te doen.

Ben jij of ken jij een jonge mantelzorger? Meld je op 3 t/m 6 juni van 14.00-17.00 uur bij ons op kantoor en ontvang een waardebon voor een gratis ijsje bij van Olffen! Locatie: MC De Kolk, Bornerbroeksestraat 42 (ingang/parkeren achterkant gebouw) 1e verdieping aan de linkerkant

Over de week in de regio Twente

Van 3 juni t/m 9 juni slaan diverse zorg- en welzijnsorganisaties in Twente de handen in één. Met als doel: meer aandacht voor jonge mantelzorgers in Twente. Dit gaan we doen door de hele week uit te pakken op social media met verhalen van, voor en over jonge mantelzorgers. Ook laten we weten welke supportmogelijkheden er allemaal zijn, want ‘zorgen voor’ of je soms ‘zorgen maken over’ een gezinslid die structurele zorg nodig heeft kan soms best lastig zijn.

Support

Op de gemeenschappelijke website: www.weekvdjmz.nl staat een overzicht staan van de ondersteuningsmogelijkheden voor jonge mantelzorgers in Twente.
Hieronder alvast een aantal voorbeelden:

 Ontspanningsactiviteiten
Door heel Twente worden regelmatig activiteiten voor jonge mantelzorgers georganiseerd. Hoe fijn is het om anderen te ontmoeten, die net als jij weten hoe het is om te (mantel)zorgen?

 Cursussen
Goede tips van professionele coaches en/of andere jonge mantelzorgers krijg je bij de diverse cursussen die worden georganiseerd voor jonge mantelzorgers.

 Individuele ondersteuning
Heb je behoefte aan een goed gesprek, iemand die met je meedenkt en dan liever één op één. Dat kan ook altijd met één van onze professionals en/of ervaringsmaatjes.Meer weten over de week in zijn algemeenheid? Kijk dan op www.weekvdjmz.nl of zoek op de hashtag #wvdjmz

      Pay it forward JMZ