Win een thuis-sport abonnement van Fitavie

Om thuis fit en gezond te blijven biedt Mantelzorg Almelo 50 mantelzorgers een gratis abonnement op Fitavie. Fitavie is een op maat gemaakt beweegprogramma voor thuis voor  mantelzorgers die vitaal willen blijven. Om kans te maken op één van deze abonnementen hoeft u alleen maar te mailen naar info@mantelzorgalmelo.nl met uw naam. Uiteraard moet u wel bij ons ingeschreven zijn als mantelzorger.

Fitavie is in een handomdraai op een tablet of smartphone geïnstalleerd kan worden. Heeft u geen tablet of smartphone? Neem dan met ons contact op. Wie weet kunnen we nog wat regelen!

Wat is Fitavie?

U kunt aangeven welke dagelijkse activiteiten u belangrijk vinden en wat u wel of niet kunt. Op basis van die gegevens wordt een speciaal trainingsschema samengesteld uit een grote bibliotheek met meer dan 100 oefeningen en ruim 160 variaties. De oefeningen worden aangeboden in blokjes van maximaal drie keer tien minuten per dag. Iedereen kan meedoen, de oefeningen beginnen eenvoudig en kunnen dan in de loop der tijd wat intensiever worden. Deelnemers kunnen reacties geven op de oefeningen, waardoor het programma steeds betere oefeningen en adviezen kan geven. Behalve oefeningen geeft het programma ook de vorderingen aan, geeft advies en nieuwtjes en motiveert met een grappig beloningssysteem.

De slimme app Fitavie was in 2018 een van de winnaars van een landelijke innovatie competitie van het ministerie van VWS en EZ en kent al veel gebruikers. Wij zijn enthousiast en zien het als een mooi hulpmiddel om thuis gezond te blijven!