Diensten van Mantelzorg Almelo

Professionele ondersteuning

Deskundige en individuele ondersteuning van mantelzorg consulenten.
Tijdens een intakegesprek brengen zij de hulpvraag in kaart en organiseren zij, in samenspraak, passende en doeltreffende ondersteuning. Waar nodig zorgen consulenten voor een goede verwijzing en de inzet van andere professionals of vrijwilligers. De consulenten hebben een breed netwerk en kennen de sociale kaart van Almelo.

Mantelzorgcafé

De ontmoetingsplek voor iedereen in de gemeente Almelo die met zorg te maken heeft. Zowel mantelzorgers en zorgvragers, jong en oud, kunnen hier terecht voor een praatje, advies en natuurlijk een kop koffie. De bijeenkomsten zijn iedere eerste donderdag van de maand van 10.15 uur tot 12.15 uur in het Huis van Katoen & Nu aan de Rosa Marktplein 35. Iedereen is welkom, aanmelden niet nodig.

Dag van de Mantelzorg

Hier besteden wij elk jaar aandacht aan in de vorm van een attentie die de ingeschreven Mantelzorgers thuis ontvangen.

Boodschappendienst

Voor mensen die graag zelf boodschappen doen, maar dat niet zonder hulp kunnen, heeft Mantelzorg Almelo vrijwilligers die cliënten één keer per week of twee weken thuis ophaalt en, eventueel samen met een aantal anderen, naar de supermarkt gaat (keuze naar welke supermarkt gaat altijd in overleg met de vrijwilliger). Daar is ruim voldoende tijd voor boodschappen doen. De hulpvrager moet zelfstandig achter een winkelwagen kunnen lopen en zelfstandig kunnen betalen.  De vrijwillige chauffeur brengt deelnemers weer thuis en zorgt ervoor dat de boodschappen thuis worden afgeleverd (maximaal 1 tas/krat). De kosten bedragen € 2,50 per keer en dit bedrag moet contant aan de vrijwillige chauffeur betaald worden.

Aanmelden kan telefonisch of per mail: 0546536830 (werkdagen 09.00-12.00 uur) / info@mantelzorgalmelo.nl