Diensten van Mantelzorg Almelo

Professionele ondersteuning

Deskundige en individuele ondersteuning van mantelzorg consulenten.
Tijdens een intakegesprek brengen zij de hulpvraag in kaart en organiseren zij, in samenspraak, passende en doeltreffende ondersteuning. Waar nodig zorgen consulenten voor een goede verwijzing en de inzet van andere professionals of vrijwilligers. De consulenten hebben een breed netwerk en kennen de sociale kaart van Almelo.

Diverse gespreksgroepen

In de groep delen mantelzorgers ervaringen. De groepen staan onder leiding van een consulent en/of (ervarings)deskundige. De bijeenkomsten vinden plaats in het Medisch Centrum De Kolk. Er zijn gespreksgroepen voor ouders van kinderen met autisme, partners van mensen met dementie en naastbetrokkenen van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel.

Mantelzorgcafé

De ontmoetingsplek voor iedereen in de gemeente Almelo die met zorg te maken heeft. Zowel mantelzorgers en zorgvragers, jong en oud, kunnen hier terecht voor een praatje, advies en natuurlijk een kop koffie. De bijeenkomsten zijn iedere eerste donderdag van de maand van 10.15 uur tot 12.15 uur in het Huis van Katoen & Nu aan de Rosa Marktplein 35. Iedereen is welkom, aanmelden niet nodig.

Dag van de Mantelzorg

Jaarlijkse bijeenkomst voor alle mantelzorgers in Almelo op of rond 10 november met wisselende thema’s en een steeds ander, verrassend programma. Mantelzorgers die ingeschreven staan bij Mantelzorg Almelo ontvangen automatisch een uitnodiging.

Boodschappendienst

Voor mensen die graag zelf boodschappen doen, maar dat niet zonder hulp kunnen, heeft Mantelzorg Almelo een vrijwilliger die cliënten één keer per week thuis ophaalt en, samen met een aantal anderen, naar Albert Heijn aan de Nieuwstraat of op de Schelfhorst brengt. Daar is ruim voldoende tijd voor boodschappen doen en een gezamenlijk kopje koffie. De vrijwillige chauffeur brengt deelnemers weer thuis en zorgt ervoor dat de boodschappen thuis worden afgeleverd (maximaal 1 tas/krat). De kosten bedragen € 2,50 per keer.