Agenda Mantelzorg Almelo

Donderdag 17 of woensdag 23 september

Fietsen met Astrid voor mantelzorgers en vrijwilligers. Stap met Astrid op de fiets. De combinatie van het letterlijk en figuurlijk in beweging zijn buiten in de prachtige natuur van Twente heeft een positieve werking op het fysieke gestel en ook op de psyche.
Tijdstip: 13.00 uur – ongeveer 15.30 uur
Datum: 17-9 of 23-9 (afhankelijk van aantal aanmeldingen)
Aanmelden: via info@mantelzorgalmelo.nl
Kosten: €5,- p.p. Daarvoor krijgt u een lekker bakkie en een versnapering voor onderweg.

Vrijdag 18 september: Herstart cursus ‘Kunst van het Zorgen en Loslaten’

Na het voortijdig stoppen van de cursus kunnen we gelukkig weer verder met alle betrokken cursisten. De cursisten worden op de hoogte gebracht van data, tijdstippen en locatie.

Woensdag 30 September ASS-bijeenkomst

Op de laatste woensdag van de maanden september, oktober en november organiseert Mantelzorg Almelo een ASS-bijeenkomst in MC De Kolk. Deze avond is bedoeld voor mensen die in hun omgeving te maken hebben met autisme. Naast algemene voorlichting over autisme zullen we met elkaar in gesprek gaan
over de dagelijkse vragen, zorgen en problemen die je hebt over iemand in het gezin of je directe omgeving die autisme heeft.

In november zal een gastspreker aanwezig zijn. De bijeenkomst staat in het teken van met elkaar zoeken naar oplossingen en mogelijkheden. Hierbij hanteren we de werkmethodes van Geefmede5 en Brainblocks. In november zal Joke Jesse, autismecoach, een workshop organiseren.

U bent van harte welkom, maar dient zich wel aan te melden ivm Corona-maatregelen. Wij hanteren 1,5 meter afstand in de ruimte.
Aanmelden kan via info@mantelzorgalmelo.nl, met vermelding van ASS, uw naam en telefoonnummer. Of door een belletje naar 06-10023581.

Donderdag 1 oktober Mantelzorgcafe

Donderdag 1 oktober is er weer Mantelzorgcafé. De deuren zijn weer geopend van 11.00 – 13.00 uur in het Huis van Katoen en Nu. Elke maand ontvangen de vrijwilligers de mantelzorgers met open armen. Zij bieden u een luisterend oor en zorgen voor een goede sfeer door een vleugje humor! Ze horen uw zorgen aan of praten juist over heel iets anders met u, om ook eens een keer ‘uit’ de zorgsituatie te zijn. Soms delen de mantelzorgers onderling handige tips met elkaar omdat er vaak wel herkenning in de situatie is.

Dinsdag 6 oktober: Themabijeenkomst ‘Omgaan met ziekte’ door Jenny Grooters

Ziekte heeft invloed op iemands dagelijks leven en daarmee ook op de mensen om je heen. Jenny Grooters is rouwtherapeut en komt ons hierover uitleg geven. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden is wel noodzakelijk ivm beschikbare ruimte en Coronabeperkingen. Dit kan via info@mantelzorgalmelo.nl of 0546-536830.
Tijdstip:  19.30-21.00, nazit tot 21.30
Locatie:   Medisch Centrum De Kolk, 1e verdieping

Mogelijk vanaf 20 oktober Gespreksgroep dementie voor naasten mantelzorgers

Dementie, of zelfs al vergeetachtigheid, kan veel impact hebben op de thuissituatie. Zorg verlenen aan je naaste met dementie geeft vaak voldoening, maar kan ook erg belastend zijn. “Je moet op tijd aan jezelf denken”, zeggen ze dan. Maar hoe doe je dat? Het helpt om ervaring te delen met anderen, die in een soortgelijke situatie zitten. Dan is de gespreksgroep dementie misschien wat voor u!
In een reeks van vijf bijeenkomsten deelt u ervaringen onder leiding van een ervaren gespreksleider. Het kan u inzichten en praktische tips opleveren. En soms lucht het ook gewoon eens op!

Opgave graag vóór 5 oktober 2020 via info@mantelzorgalmelo.nl of 0546-536830.