Agenda Mantelzorg Almelo

5 augustus 2021 Mantelzorgers weer welkom in Mantelzorgcafé

Mantelzorg Almelo organiseert weer het gezellige Mantelzorg-café. Mantelzorgers zijn van harte welkom op 5 augustus van 11.00 – 12.30 uur in het Huis van Katoen en Nu. U kunt hier terecht voor koffie, thee, ontmoeting en een goed gesprek.
De vrijwilligers bieden een luisterend oor en zorgen voor een goede sfeer door een vleugje humor! Mantelzorgers vinden herkenning bij elkaar en wisselingen regelmatig handige tips uit. Wilt u meer informatie? Dan kunt u mailen naar Mirjam van Baalen: m.vanbaalen@mantelzorgalmelo.nl

2 september Mantelzorgcafé

Mantelzorg Almelo organiseert weer het gezellige Mantelzorgcafé. Op 2 september kunt u hier terecht voor koffie, thee, lunch, ontmoeting en een goed gesprek.
Het Mantelzorgcafé is de ontmoetingsplek voor iedereen die zorg biedt. U kunt er even de teugels laten vieren en onder het genot van een kopje koffie of thee praten met vrijwilligers en andere mantelzorgers. Mantelzorgers vinden herkenning bij elkaar en wisselingen regelmatig handige tips uit. U bent van harte welkom op 2 september van 11.00 tot 13.00 uur in het Huis van Katoen en Nu.

13, 25 september en 11, 25 oktober Cursus ‘Zorgen voor jeZelf’, voor mantelzorgers in studie- of werkfase

13, 25 september en 11, 25 oktober Cursus ‘Zorgen voor jeZelf’, voor mantelzorgers in studie- of werkfase. Mantelzorg Almelo organiseert een cursus speciaal voor mantelzorgers die drukbezet zijn door mantelzorgtaken, (vrijwilligers)werk, studie en/of gezin. ‘Zorgen voor jeZelf’ geeft heldere aanwijzingen om vanuit rust en met plezier de dagelijkse bezigheden uit te voeren.
Rust wordt daarmee niet zozeer een doel, maar een uitgangspunt. Deze cursus gaat niet over vitamines en mineralen maar over aandacht en aanvoelen. Aandacht voor wie je bent en wat je doet. Het brengt je terug bij je natuurlijke staat van zijn.
Door mantelzorgtaken, naast baan, studie en/of gezin en door de versnelling in de maatschappij ontstaan bij veel mensen gevoelens van onrust en stress. Zorgen voor jeZelf, wil daar een alternatief voor bieden. Op het programma staan: introductie en informatie, rust en onrust, invoeren en uitvoeren. Ook is er ruimte voor uitwisseling met elkaar.
De vier bijeenkomsten zijn gepland van 19.00 tot uiterlijk 21.30 uur op 13 en 27 september en 11 en 25 oktober. Er kunnen maximaal 8 mensen deelnemen. De cursus wordt gegeven door Ineke Tieltjes. Voor de start heeft zij een telefonische intake met elke deelnemer. Tussentijds is ze beschikbaar voor vragen. De cursus is voor mantelzorgers uit de gemeente Almelo en is gratis. Zoals het er nu naar uitziet vindt de cursus plaats in wijkcentrum De Schelf. Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Mantelzorg Almelo, Mirjam van Baalen, m.vanbaalen@mantelzorgalmelo.nl of tel. 06-10023568 (ma, di, do)

21 september – 30 november Cursus Omgaan met Dementie

Dit najaar start de cursus Omgaan met Dementie. Een cursus van 6 bijeenkomsten voor partners en andere directe naasten van mensen met dementie. In deze cursus staan we stil bij wat dementie is en wat dit betekent voor u als mantelzorger. U krijgt praktische tips en handvatten, toegespitst op uw persoonlijke situatie.

Bij dementie verandert er veel. Wat doet dit met u als mantelzorger? Hoe zorgt u goed voor uzelf in dit proces? We wisselen informatie uit over het ziekteproces, regelzaken, communicatie en mogelijkheden van ondersteuning. De toegevoegde waarde van deze cursus is dat ervaringen en tips gedeeld kunnen worden met mantelzorgers die ook zorgen voor iemand met dementie. Dit geeft herkenning, erkenning en verbinding. U krijgt meer grip op de situatie.

Mantelzorgers uit Almelo kunnen gratis deelnemen. Het is van belang dat de persoon met dementie nog thuis woont. De bijeenkomsten vinden plaats op 21 september, 5 en 26 oktober, 2, 16 en 30 november van 13.00 tot 15.00 uur in Wijkcentrum De Schelf.
Voor informatie over of aanmelding: Mantelzorg Almelo, Mirjam van Baalen, m.vanbaalen@mantelzorgalmelo.nl of tel. 06-10023568 (ma, di, do)