Agenda Mantelzorg Almelo

Gespreksgroep voor mantelzorgers van een naaste met dementie  “In de gespreksgroep vond ik mensen die mij écht begrepen”

Dementie of zelfs al vergeetachtigheid, heeft impact op de thuissituatie. De situatie verandert, roept vragen op en geeft zorgen. In de gespreksgroep staan we stil bij wat dementie voor elke deelnemer betekent en tegen welke (praktische) vragen hij of zij aanloopt. In een reeks van vijf bijeenkomsten deelt u ervaringen onder leiding van een ervaren gespreksleider. Het levert herkenning, inzichten en praktische tips op.

Dit najaar start er weer een groep. We komen samen op de dinsdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur. De bijeenkomsten zijn gepland op 14 september, 5 en 26 oktober, 16 november en 7 december.
Informatie en opgave bij Mirjam van Baalen m.vanbaalen@mantelzorgalmelo.nl of 06-10023568. Opgave is mogelijk tot 4 september 2021.
De groep bestaat uit maximaal 6 personen.

Wilt u graag deelnemen maar bent u verhinderd op deze data neem dan contact met ons op. We horen het ook graag als u geen opvang heeft voor degene voor wie u zorgt. Dan kunnen we mogelijk een vrijwilliger inzetten.

Online theatervoorstelling ‘Waar ga je heen?’. 27 mei 2021

Speciaal voor u als mantelzorger en/of vrijwilliger een online activiteit die u vanuit uw eigen huis bij kunt wonen!

Wat gaan we doen?
Een aansprekende en leuke uitleg over de werking van het brein in relatie tot dementie en er zullen fragmenten uit het theaterstuk ‘Waar ga je heen’ worden gespeeld.

Twee tijdkeuzes:
Middag: 15.00 – 16.30 uur
Avond: 19.00 – 20.30 uur
Wilt u zich opgeven?
Mail dan naar secretariaat@dementietwente.nl en vermeld naam, emailadres en telefoonnummer en of u in de middag of avond wilt deelnemen. Geef ook uw adresgegevens op; dan sturen wij u vooraf nog wat leuks toe! Of bel met 0617298492 om u op te geven.