Een ritje is zo geregeld bij Mantelzorg Almelo

Geen rijbewijs (meer) en voor ieder afspraakje kinderen, familie of buren om hulp moeten vragen….Heel veel mantelzorgers en hulpvragers in Almelo voelen zich daarvoor té bezwaard. Zij kunnen nu weer een beroep gaan doen op de dienst Begeleid vervoer van Mantelzorg Almelo. Kwestie van een telefoontje en een autorit met een begripvolle en hulpvaardige chauffeur is geregeld.
Begeleid vervoer van Mantelzorg Almelo bestaat uit consulent Jacquelien ter Beek en een team van chauffeurs met een eigen auto. Ze houden allemaal van autorijden en vinden het leuk om mensen te helpen, of het nu om ‘medische’ ritjes naar ziekenhuis, tandarts, dokter of fysiotherapeut gaat of een leuk uitje naar familie, vrienden of bekenden in Almelo òf daarbuiten.

In coronatijd kromp het aantal ritten van Begeleid vervoer gestaag omdat mensen een rit niet meer aandurfden en ook de chauffeurs voorzichtig waren. Nu veel mensen gevaccineerd zijn en de besmettingscijfers dalen, gaat de dienst weer als vanouds draaien. De werkwijze blijft hetzelfde: mantelzorgers of mensen die afhankelijk zijn van hulp mogen voor ritten binnen of buiten Almelo bellen met Jacquelien ter Beek van Mantelzorg. Zij zoekt voor de rit een chauffeur die op tijd voor komt rijden in zijn of haar eigen auto. De chauffeur helpt mensen ook met in- en uitstappen. De passagiers rekenen zelf met de chauffeur af, kosten voor een retourtje binnen Almelo zijn altijd €7,50 plus eventuele parkeerkosten. Als mensen er prijs op stellen, dan brengt de chauffeur de passagiers naar binnen en wacht daar ook voor de terugreis. Mensen mogen ook bellen voor ritten buiten Almelo, de kosten zijn dan €0,34 per kilometer (mininumtarief €7,50).

Begeleid vervoer Mantelzorg Almelo moet tenminste twee werkdagen van tevoren aangevraagd worden. Bellen tussen 9.00 en 11.30 uur met Jacquelien ter Beek of een van haar collega’s. Nummer 0546 536830