21 september – 30 november Cursus Omgaan met Dementie

Dit najaar start de cursus Omgaan met Dementie. Een cursus van 6 bijeenkomsten voor partners en andere directe naasten van mensen met dementie. In deze cursus staan we stil bij wat dementie is en wat dit betekent voor u als mantelzorger. U krijgt praktische tips en handvatten, toegespitst op uw persoonlijke situatie.

Bij dementie verandert er veel. Wat doet dit met u als mantelzorger? Hoe zorgt u goed voor uzelf in dit proces? We wisselen informatie uit over het ziekteproces, regelzaken, communicatie en mogelijkheden van ondersteuning. De toegevoegde waarde van deze cursus is dat ervaringen en tips gedeeld kunnen worden met mantelzorgers die ook zorgen voor iemand met dementie. Dit geeft herkenning, erkenning en verbinding. U krijgt meer grip op de situatie.

Mantelzorgers uit Almelo kunnen gratis deelnemen. Het is van belang dat de persoon met dementie nog thuis woont. De bijeenkomsten vinden plaats op 21 september, 5 en 26 oktober, 2, 16 en 30 november van 13.00 tot 15.00 uur in Wijkcentrum De Schelf.

Voor informatie over of aanmelding (uiterlijk 14 september): Mantelzorg Almelo, Mirjam van Baalen, m.vanbaalen@mantelzorgalmelo.nl of tel. 06-10023568 (ma, di, do)