Mijn naam is Susan Nijkamp, ik ben sinds half augustus werkzaam als mantelzorgconsulent in Almelo.

Ik ben 45 jaar en ik woon in Diepenheim. Ik ben getrouwd en samen hebben we twee kinderen van 15 jaar en 19 jaar.
Van oorsprong ben ik ergotherapeut. Ik heb als ergotherapeut binnen diverse instellingen in de regio gewerkt en de laatste jaren had ik mijn eigen praktijk. Ook heb ik een aantal jaren als ouderenconsulent gewerkt in de Hof van Twente. Mijn kennis en ervaring liggen vooral op het gebied van de ouderenzorg en chronische zorg. Ik heb o.a. gewerkt met ouderen met dementie, Parkinson en uiteraard met mantelzorgers.
Ik vind het heerlijk dat ik weer aan de slag kan binnen het welzijnswerk, dat past toch het beste bij mij, dat heb ik de laatste jaren ontdekt.

Er wordt van mij vaak gezegd dat ik enthousiast ben en goed kan luisteren, dat is denk ik een mooie eigenschap voor dit vak.
Ik vind het belangrijk dat de mantelzorger gehoord wordt en zijn of haar verhaal kwijt kan zonder dat er over geoordeeld wordt. Een mooie uitdaging lijkt mij om samen ook de ’lichtpuntjes’ te ontdekken. Verder is het fijn dat de mantelzorger, als hij of zij daar behoefte aan heeft, praktische tips krijgt en ondersteund kan worden.
We zijn binnen Mantelzorg Almelo nu met vier consulenten, allemaal met onze eigen expertise. Met het team zullen we diverse cursussen en gespreksgroepen aanbieden naar de behoefte van de mantelzorgers. Dit komt nu na het loslaten van alle coronamaatregelen weer langzaam op gang.
De komende maanden kunt u mij tegenkomen bij ‘ Game Eet & en Match voor dementerenden en hun Mantelzorger’ en bij de cursus ‘Omgaan met dementie’.
En natuurlijk zal ik ook de individuele gesprekken gaan doen, wie weet kom ik u tegen.
Wellicht tot ziens!

Susan Nijkamp, Mantelzorgconsulent Almelo