Het mantelzorgboek Voor als u de zorg (tijdelijk) moet overdragen

Er zijn momenten dat een mantelzorger de zorg en hulp (tijdelijk) moet overdragen aan iemand anders. Bij het overdragen van de zorg is het belangrijk dat de verzorgde een prettige tijd heeft en de verzorging goed wordt overgenomen. Daarom heeft Mantelzorg Almelo een (mantel)zorgboek ontwikkeld. Dit (mantel)zorgboek bevat een aantal vragen. Wanneer deze zijn ingevuld door de mantelzorger is het zorgboek compleet.

De vragen in het zorgboek zijn een leidraad voor wat de vervangende (mantel)zorger allemaal moet weten. Er kan natuurlijk nog meer informatie belangrijk zijn. Op de laatste pagina’s is ruimte om ontbrekende informatie toe te voegen. Leg dit mantelzorgboek op een plek waar de vervangende (mantel)zorger het gemakkelijk kan vinden en bespreek dit met elkaar. Bij dit zorgboek hoort een mantelzorgpas. Op deze pas kan de mantelzorger telefoonnummers van de vervangende (mantel)zorger noteren. Wanneer de mantelzorger onverhoopt iets overkomt, kunnen hulpdiensten de vervangende (mantel)zorger inschakelen.

Bent u mantelzorger en wilt u dit boek graag ontvangen? U kunt het gratis afhalen bij Mantelzorg Almelo in Medisch Centrum De Kolk. Bel van tevoren even voor een afspraak, zodat u zeker weet dat een van de consulanten aanwezig is. Tel. 0546 – 536830.