Recensies van mantelzorgers

Workshop kunstschilderen:

“Ik ging zonder verwachtingen, maar de workshop heeft al mijn verwachtingen ver overtroffen. Toen ik begon was ik vol twijfels. Want nog nooit geschilderd, al wel lang de wens hebbend mede omdat mijn pas overleden moeder zo mooi kon schilderen.Gaandeweg de workshop heel wat hindernissen voor mezelf tegengekomen en overwonnen. Het gevoel…dat kan ik niet, dat word niks, ik stop ermee geregeld uitgesproken. Naast een prachtig schilderij, waarvan ik zelf niet kon geloven dat ik dat had gemaakt heeft de workshop me veel (nieuwe) inzichten over mezelf opgeleverd. Naast gewoon de controle loslaten dat je gewoon veel meer kunt dan je denkt door te geloven in jezelf. Uit zelfliefde het schilderij met mijn naam erop thuis opgehangen. Elke x als ik er naar kijk denk ik weer aan die mooie cursus en hoe blij en trots ik me aan het eind voelde. Even een heerlijk moment voor mezelf gehad. Dankjewel voor deze prachtige ervaring”.

 

“Ik vond  het schilderen heel erg leuk

Mooi even creatief zijn

Leuke mensen ontmoet en met en mooi

Kleurrijk schilderij naar huis

Voor herhaling vatbaar”

 

“Ik vond de workshop erg leuk en zou zo weer meedoen. Schilderen is voor mij een mooie activiteit om mijn hoofd leeg te maken, maar ook om iets te leren. Verder vond ik dat we een leuke groep mensen hadden en de begeleiding was ook super. Ik voelde mij erg welkom.”

 

 

Stoelyoga:

“Ik heb het als een ontspannen sessie ervaren. Is heel goed te doen. Ik had nog nooit van stoelyoga gehoord en wist ook niet wat ik kon verwachten. Ik wist niet dat je op een stoel zoveel verschillende oefeningen kunt doen 😊, normaal zit ik er gewoon op.. Het is vooral prettig voor mensen die gezondheidsproblemen hebben, waardoor liggen op een matje lastig voor ze is, nu kunnen ze toch oefeningen doen. Ikzelf zou eerder kiezen voor gewone yoga op een matje. Hartstikke mooi dat je dit hebt willen organiseren!!”

“Het was koud, in de ruimte, maar het was een mooi clubje bij elkaar, was goed te doen op de stoel en een rustige, fijne juf die les gaf. Zeker voor herhaling vatbaar!”

Reiki:

“Ik vond de behandeling erg prettig. De dame die ze uitvoerde is een fijn persoon. Ik voelde mij geen moment vervelend ofzo. “

 

De cursus ‘Omgaan met Dementie’ afgelopen najaar is weer goed ontvangen:

Afgelopen 15 november was de laatste bijeenkomst van de cursus ‘Omgaan met Dementie’.
De cursus werd gegeven door Margret Overkamp van Evenmens en Susan Nijkamp van Mantelzorg Almelo.
We zijn gestart met 7 mantelzorgers met een naaste met dementie. De cursus bestond uit een informatief deel en er werden inzichten, handvatten en persoonlijke verhalen gedeeld.
De situaties van de deelnemers waren uiteenlopend, toch was dit zeker geen belemmering om elkaar te begrijpen of te ondersteunen.

Na afloop kregen de deelnemers weer een kleurrijk potje mee met bemoedigende of positieve teksten die de deelnemers voor elkaar hadden geschreven. Zo kunnen de mantelzorgers op moeilijke momenten een tekstje pakken.

Op 31 januari start een nieuwe cursus ‘Omgaan met Dementie’.
Deze zal ook weer bestaan uit vijf bijeenkomsten. De cursus is bedoeld voor mantelzorgers met een naaste met dementie, de naaste dient nog thuiswonend te zijn.

Voor informatie of opgave kunt u contact opnemen met Susan Nijkamp, mantelzorgconsulent Almelo. Tel: 0546-536830 of mailen naar info@mantelzorgalmelo.nl.

Uitspraken van deelnemers over de cursus:

  • ‘mijn verwachting over de cursus is overtroffen.’
  • ‘De uitleg over de hersenen van de persoon met dementie was een goed onderdeel in de cursus.’
  • ‘Het naslagwerk was duidelijk, fijn om terug te kunnen lezen.’
  • ‘Ik zou de cursus zeker aanraden aan anderen in een zelfde situatie.’
  • ‘Er was veel openheid in de groep.’
  • ‘Veel herkenning, dat was fijn.’
  • ‘Er is ook gelachen’.