Terugblik Bonbon workshop voor volwassen mantelzorgers

Met een grote groep volwassen mantelzorgers hebben we bij Bakker Deterd een bonbon workshop gevolgd. Eerst even een lekker bakje koffie/thee. Natuurlijk met iets lekkers erbij! Kan natuurlijk ook niet anders als je in een bakkerij een workshop gaat volgen.

Onder deskundige leiding van een bakker moesten we toen aan de slag. We zijn gestart met het maken van de bonbons. Mallen vol laten lopen met vloeibare chocolade (niet alleen de mallen zaten vol met chocolade….) en daarna weer leeg laten lopen. De mallen moesten daarna afkoelen. In die tussentijd hebben we een prachtige chocoladeletter gespoten en versierd. Na het afkoelen van de bonbon mallen konden deze gevuld worden met praline. Heerlijk!

Ook hebben we een slagroomtaart gemaakt. De bakker doet het voor en dan lijkt het allemaal zo eenvoudig. Zelf hebben we aardig lopen stuntelen om de slagroom en nootjes er mooi op te krijgen. Maar wat hebben we een lol gehad.

Alles wat we gemaakt hebben mochten we ook meenemen naar huis. Je begrijpt dat iedereen thuis met open armen werd ontvangen!

Bakker Deterd nogmaals bedankt voor de gastvrijheid.

De foto’s spreken voor zich! Genietende mantelzorgers. Daar doen we het voor.

klik op de link voor de foto’s: Workshop Bakkerij Deterd van Fotografie Suus & Zo (pixieset.com)