Terugblik Grolsch Brouwerij Toer

We hebben samen met de mantelzorgers en een aantal zorgvragers genoten tijdens de Grolsch Brouwerij Tour. De gids heeft ons meegenomen door het hele proces van bierbrouwen. Indrukwekkend om te zien hoe groot het complex is. Dit zie je niet vanaf de autobaan.

We hebben zelfs het bronwater kunnen proeven dat gebruikt wordt tijdens het brouwproces. Er is speciaal een pijpleiding van 7 Km aangelegd om het bronwater van de oude locatie (Wijk Roombeek in Enschede) naar de nieuwe locatie te vervoeren. Ook wordt de glazen beugelfles in Nederland maar één keer gebruikt, daarna wordt deze fles gebruikt voor export naar het buitenland.

Grolsch heeft hulp gehad van de UT Twente om de porseleinen beugeldop te vervangen voor een kunstdopbeugeldop. De Dop was het probleem niet, maar het ‘Plop” geluid was nog wel een dingetje. UT Twente heeft net zo lang geëxperimenteerd totdat het welbekende “plop” geluid weer aanwezig was.

Ook in het buitenland is de beugelfles heel populair. We hebben veel gezien en gehoord. Een leuke en leerzame toer. Na afloop was er nog gelegenheid om verschillende items te kopen en uiteraard hebben we verschillende biertjes geproefd.

Team Mantelzorg Almelo bedankt alle aanwezigen voor de gezelligheid.