Vanwege groei zijn wij op zoek naar een: Mantelzorgconsulent [16 uur]

Mantelzorg Almelo ondersteunt op verschillende manieren een sterk groeiend aantal mantelzorgers in de gemeente Almelo. Met onze ondersteuningsactiviteiten willen we mantelzorgers helpen bij het vergroten van hun eigen regie en het versterken van hun draagkracht. Met de bedoeling dat zij (zo lang mogelijk) grip houden op hun situatie zonder zelf overbelast te raken. Door de draaglast acceptabel te maken kunnen wij (helpen) voorkomen dat mantelzorgers uitvallen. Jonge mantelzorgers (en hun ouders) willen wij steunen en versterken in het (leren) leven met ziekte en zorg om de negatieve gevolgen van opgroeien en opvoeden met zorg te voorkomen en te beperken. Wij zijn een vraagbaak voor zowel mantelzorgers als professionals. Mantelzorg Almelo streeft naar een integraal antwoord op alle (hulp)vragen van mantelzorgers, waarbij het sociaal- en professioneel netwerk betrokken wordt. Sinds september 2018 maken wij onderdeel uit van Stichting de Klup Twente.

Vanwege groei zijn wij op zoek naar een: Mantelzorgconsulent [16 uur]
Wat worden jouw werkzaamheden?

Je komt te werken in een klein team van zes collega’s inclusief jijzelf, binnen een diverse organisatie (circa 25 collega’s). Als mantelzorgconsulent ga jij volwassen mantelzorgers ondersteunen. Jouw functie is zeer veelzijdig. Het belangrijkste is dat je er voor de mantelzorger bent en in samenspraak bekijkt wat er nodig is om de mantelzorger zo goed mogelijk te ondersteunen.
Wat hoort bij de functie van mantelzorgconsulent?
– Je bent in staat om een veilige sfeer te creëren waardoor ruimte ontstaat voor ‘het verhaal achter het verhaal’.
– Jij geeft informatie en advies in individuele gesprekken (soms complexe situaties).
– Je organiseert ondersteunende diensten op individueel en op groepsniveau bijvoorbeeld themabijeenkomsten, gespreksgroepen, sociale activiteiten, lotgenotencontacten, gerichte cursussen en de dag van de mantelzorg.
– Je helpt andere professionals om (beter) om te gaan met mantelzorgers.
– Je denkt mee over de ontwikkeling van onze dienstverlening binnen de organisatie, en de gemeente Almelo.
Dankzij extra steun van de gemeente zijn wij in staat om nog beter mantelzorgers in Almelo te ondersteunen, en om nieuw aanbod te ontwikkelen voor specifieke groepen mantelzorgers. Naast de hierboven beschreven werkzaamheden, word jij de kartrekker als het gaat om aanbod ontwikkelen voor werkende mantelzorgers en mantelzorgers met een migratieachtergrond. Daarnaast is het begeleiden en inzetten van vrijwilligers (respijtzorg) bij mantelzorgers (samen met een collega) een belangrijke taak van jou.

Wat vragen wij van jou?

Wij zoeken een enthousiaste en representatieve mantelzorgconsulent. Je bent betrokken bij je collega’s en draagt bij aan een positieve werksfeer.
Wij zijn op zoek naar een collega die:
– Affiniteit of ervaring heeft met (het werken met) volwassen mantelzorgers
– Een streepje voor heeft als hij of zij kennis/ervaring heeft met werkende mantelzorgers, mensen/mantelzorgers met een migratieachtergrond of vrijwilligers
– Affiniteit heeft met het geven van trainingen of cursussen (of bereid is zich dit eigen te maken)
– Zelfstandig kan werken en in teamverband
– Proactief, gestructureerd en innovatief is
– Actief de samenwerking met relevante professionals opzoekt en efficiënt gebruik maakt van bestaande netwerken
– Doorzettingsvermogen en energie heeft om in deze functie het beste uit zichzelf te halen
– Digivaardig is en zich zowel mondeling als schriftelijk prima kan uitdrukken
– Een flexibele instelling heeft voor wat betreft de werktijden i.v.m. avondtrainingen en –cursussen
– De opleiding (bijvoorbeeld Social Work, MWD of SPH) heeft afgerond en/of vanuit ervaring over een HBO werk- en denkniveau beschikt
Wat bieden wij?
Wij bieden een fijne en informele werkomgeving, een prachtige baan met zinvol werk en fijne collega’s. Meer informatie over Mantelzorg Almelo is te vinden op www.mantelzorgalmelo.nl en ook op Facebook zijn wij actief www.facebook.com/mantelzorgalmelo. Inschaling is conform CAO Sociaal Werk, de functie is ingedeeld in schaal 8 van deze CAO. Salariëring is afhankelijk van je achtergrond en werkervaring.
Het dienstverband is voor de duur van 1 jaar, met mogelijkheden voor verlenging.
Informatie:
Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Alina Fazal, Directeur-Bestuurder, op nummer 06 – 181 941 03. Heb je interesse in deze functie, stuur dan je motivatie en cv voor 25 augustus 2023 naar hrm@deklup.nl . De gesprekken zullen worden gepland in week 36.

Logo Mantelzorg Almelo