Stagiaires Mantelzorg Almelo

Dylana Stienstra,
Hallo ik ben Dylana Stienstra, ik ben 17 jaar en woon in Enschede. Ik ben een sociale meid die graag mensen helpt en vooral graag dingen zelf wil doen. Ik heb verschillende soorten hobby’s gehad door de jaren heen: kickboksen, dansen en recent ga ik naar de sportschool. Ik ben iemand die altijd bezig wil zijn, al is het even op visite gaan, daar haal ik veel voldoening uit. Ik heb vorig jaar voor de opleiding sociaal werk gekozen, ik heb me verdiept in wat deze opleiding inhoud en ik kwam er achter dat het een vrij brede opleiding is en dat was mijn doorslag voor deze opleiding. Ik krijg steeds meer duidelijkheid over de visie die ik heb voor mezelf over een aantal jaren. Bij deze opleiding had ik nog geen specifieke stage in gedachten en mantelzorg Almelo kwam op mijn pad, ik ging erover na denken en dacht ik kan mezelf beter op verschillende vlakken ontwikkelen. Na de informatie die ik kreeg over de stage: wat het inhoudt, wat ik een beetje kan verwachten werd ik alleen maar meer enthousiast over de plek waar ik ben aangenomen, mantelzorg Almelo. Het is een vrij brede stage plek, het is van activiteiten organiseren tot mensen helpen met de dingen waar ze tegen aan lopen. Ik kijk er naar uit om alles uit dit stage jaar te halen. De dingen die we gaan doen zijn dus divers.
Ik heb nog geen vaste visie waar ik over 5 of 10 jaar wil staan, qua school hoop ik dat ik mijn diploma MBO niveau 4 sociaal werk heb gehaald en een vaste baan heb. Dat ik dankbaar werk mag doen en mensen op weg kan helpen met de kennis die ik heb opgedaan in de school jaren en stage jaren. Dat ik wat ga betekenen voor de maatschappij en mijn steentje mag bijdragen.

Feriha Sari.
Mijn naam is Feriha en ik ben een van de nieuwe stagiaires bij Mantelzorg Almelo. Ik studeer sociaal werk omdat ik graag mensen wil kunnen helpen. Ik
wil na mbo verder studeren op het HBO maar ik weet nog niet zeker hoe en wat. Naast school en stage houd ik me graag bezig met mijn nieuwe kitten die
ik nu al twee weken heb. Zelf ben ik ook mantelzorger van mijn moeder, maar zij is nu al een paar maanden in Turkije. Ik vind het belangrijk om contact te houden met al mijn vrienden, maar meeste van de tijd vind je me alleen met mijn beste vriendin. Daarnaast hou ik me bezig met creatieve dingen zoals
tekenen en schilderen, of kijk ik mijn favoriete series. In 10 jaar zie ik mezelf succesvol in iets wat ik graag doe en anderen mee kan helpen. Ik wil sowieso
doorgestudeerd hebben en ook nieuwe dingen geprobeerd te hebben. Ik woon dan op mezelf met een leuke omgeving en ik spendeer natuurlijk nog veel tijd met mijn kitten en beste vriendin.