Mantelzorg Almelo heeft  nu zelf beetje hulp nodig!

Bij Mantelzorg Almelo staan alle tekens weer op groen. Na maanden van grote voorzichtigheid en restricties in verband met de coronapandemie, worden alle activiteiten weer opgestart. De behoefte aan ondersteuning is zo groot, dat de consulenten van Mantelzorg Almelo nu zelf hulp nodig hebben. Ze zoeken met spoed vrijwillige administratieve duizendpoten.

Mensen die de zorg hebben voor een partner, kind, familielid goede buur of vriend, kunnen een beroep doen op Mantelzorg Almelo voor veel vormen van ondersteuning. Een luisterend oor, een vrijwilliger thuis die wat taken over kan nemen, cursussen, vervoer, huishoudelijke hulp, mantelzorg café voor wat ontspanning.  Al die vormen van ondersteuning lagen in de coronatijd voor een belangrijk deel stil en bovendien vertrokken twee gewaardeerde collega’s.
Maar Mantelzorg Almelo staat weer aan de vooravond van een zo normaal mogelijk jaar en – zo blijkt –  is node gemist. De telefoon rinkelt onophoudelijk en de inschrijvingen stromen binnen. Het beantwoorden van alle telefoontjes, het registreren en tal van andere administratieve handelingen doen de consulenten er tot op de dag van vandaag zelf bij, maar dat dreigt allemaal wel erg veel te worden. Deze week was het volgens Jacquelien ter Beek ‘Gekkenwerk’. ‘We hebben nu echt zelf een beetje hulp nodig en hopen daarvoor vrijwilligers te vinden’, aldus Jacquelien ter Beek.

Mantelzorg Almelo is op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het opnemen van telefoontjes en het registreren in Excelbestanden, maar die het ook leuk vinden om kleine klusjes te klaren zoals verzending van informatiemateriaal, het schrijven van verjaardagskaarten en het mailen van persberichten. De ‘werktijden’ zijn (bij voorkeur) van 9.00 uur  tot ongeveer 11.30 uur voor één of meerdere dagen in de week. Mantelzorg Almelo hoopt een poule van vrijwilligers te formeren, die de consulenten kan ondersteunen.

Heeft u enige administratieve ervaring en wilt u Mantelzorg Almelo helpen? Neem dan contact op met Jacquelien ter Beek 0546 536830. j.terbeek@mantelzorgalmelo.nl